,,Stiklo stebuklai“.

Edukacinio renginio metu stiklapūčiai iš Latvijos pademonstravo kaip stiklas virsta tąsia mase ir galiausiai – gražiu stiklo dirbiniu.

Meistrai parodė kaip stiklas minkštėja, ištempė stiklo lazdelę įrodydami, kad stiklas gali būti plonas kaip siūlas, pūtė stiklinius rutulius, kurie tampa tokie ploni, kad lengvai sutrupa delne.

Vaizdingo pokalbio metu vaikai sužinojo kada žmonės pradėjo naudoti stiklą, iš ko jis gaminamas, kaip jis nudažomas, ką daryti, kad stiklas blizgėtų.

Vaikai pamatė kaip senovėje buvo gaminami stiklo žaisliukai Kalėdų eglutei papuošti, sužinojo iš ko gaminamas stiklas, kaip stiklas tampa spalvotas, įsitikino, kad stiklas gali būti plonas kaip siūlas ir lengvas kaip pūkas.

Stiklo apdirbimas buvo pristatytas kaip liaudies amatas, kurio galima išmokti.

Už aktyvų dalyvavimą vaikai buvo apdovanoti stikliniais prizais. Keli vaikai, meistrų pagalba, tapo stiklapūčiais.

Stiklo pūtėjų darbas prieš auditoriją įrodo, kad norint pagaminti smulkias figūras iš stiklo, nebūtinos didelės krosnys. Turint reikiamų įrankių, žinių apie stiklo apdirbimo technologijas, kantrybės, meninės pajautos ir mažos stiklinės figūrėlės gali gimti Jūsų rankose.

Stiklo meistrai yra iš Latvijos, o programos vedėjas lietuvis – kultūros švietimo darbo specialybės režisierius iš Klaipėdos. Su šiuo projektu latvių stiklo meistrai važinėja po Latvijos darželius ir jau treti metai, stiklo stebuklais, stebina Lietuvos vaikus.

Direktorės pavaduotoja ugdymui Raminta Petrulionienė