Maitinimas
LOPŠELIO-DARŽELIO ,,SPINDULĖLIS“ 15 DIENŲ VALGIARAŠTIS
I SAVAITĖ
Pirmadienis |
Antradienis |
Trečiadienis |
Ketvirtadienis |
Penktadienis |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Ryžių košė su uogiene.
Arbatžolių arbata. |
Omletas su virta dešra, žaliaisiais žirneliais ir pomidorais.
Sumuštinis su sviestu. Arbatžolių arbata. |
Tiršta penkių javų kruopų košė su sviestu. Arbatžolių arbata. | Virti makaronai su fermentiniu sūriu. Arbatžolių arbata. | Tiršta manų košė su cinamonu ir sviestu. Arbatžolių arbata. |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Bananas. |
Obuolys. |
Apelsinas. |
Obuolys. |
Kriaušė. |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Barščiai su bulvėmis. Bulvių plokštainis su sviesto-grietinės padažu.
Ruginė duona. Sultys. |
Bulvių sriuba su miežinėmis kruopomis. Keptas vištienos maltinukas su bulvių koše, morkų-obuolių salotomis ir daržovių padažu.
Plikyta balta duona. Sulčių gėrimas. |
Rūgštynių sriuba su bulvėmis.
Virti jautienos kukuliai su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais ir rausvuoju padažu. Plikyta juoda duona. Obuolių kompotas. |
Trinta porų sriuba su skrebučiais.
Keptas žuvies apkepas su bulvių koše, burokėlių salotomis ir morkų padažu. Sultys. |
Žirnių-perlinių kruopų sriuba. Kiaulienos guliašas su virtais ryžiais ir pomidorų-agurkų salotomis. Pusruginė duona.
Sultys. |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Varškės apkepas su grietine.
Kmynų arbata. |
Pieniška ryžių sriuba. Bandelė su džemu. | Mieliniai blynai su uogiene.
Arbatžolių arbata su citrina. |
Virti varškėčiai su sviesto-grietinės padažu.
Arbatžolių arbata su citrina. |
Virti makaronai su dešros ir daržovių-grietinėlės padažu. Kmynų arbata. |
II SAVAITĖ
Pirmadienis |
Antradienis |
Trečiadienis |
Ketvirtadienis |
Penktadienis |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Tiršta grikių košė su sviestu.
Arbata su citrina. |
Tiršta avižinių kruopų košė su vaniliniu padažu.
Bandelė su džemu. Arbatžolių arbata. |
Virti makaronai su daržovių-grietinėlės padažu. Arbatžolių arbata su citrina. | Tiršta miežinė košė su sviestu.
Arbata su citrina. |
Kiaušinių košė su pekino kopūstų, agurkų ir pomidorų salotomis. Sumuštinis su sviestu. Arbatžolių arbata. |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Obuolys. |
Apelsinas. |
Bananas. |
Kriaušė. |
Mandarinas. |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Bulvių sriuba su mėsos kukulaičiais.
Koldūnai su mėsa ir sviesto-grietinės padažu. Plikyta balta duona. Sultys. |
Raugintų kopūstų sriuba su bulvėmis.
Jautienos befstrogenas su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais. Plikyta juoda duona. Razinų ir obuolių kompotas. |
Ryžių-pomidorų sriuba. Keptas žuvies maltinukas
su bulvių koše, burokėlių salotomis ir daržovių padažu. Pusruginė duona. Sultys. |
Pupelių sriuba.
Troškintos kiaulienos maltinukas su virtomis perlinėmis kruopomis, pekino kopūstų-agurkų salotomis ir rausvuoju padažu. Ruginė duona. Obuolių sulčių ir kmynų gėrimas. |
Trinta daržovių sriuba su skrebučiais.
Virti kalakutienos kukuliai su virtais ryžiais, troškintomis morkomis ir daržovių padažu. Sultys. |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Kepti varškėčiai su grietine.
Arbatžolių arbata. |
Makaronų ir varškės apkepas su uogiene.
Arbata su citrina. |
Sklindžiai su saldžiu grietinės padažu.
Arbatžolių arbata. |
Bulvių kukuliai su sviesto-grietinės padažu. Kmynų arbata. Jogurtas. | Skryliai su sviesto-grietinės padažu. Arbatžolių arbata su citrina. |
III SAVAITĖ
Pirmadienis |
Antradienis |
Trečiadienis |
Ketvirtadienis |
Penktadienis |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Pusryčiai |
Tiršta manų košė su vaniliniu cinamono padažu.
Sumuštinis su varškės sūriu. Arbatžolių arbata. |
Tiršta kvietinė košė su sviestu.
Bandelė su cinamonu. Arbatžolių arbata su citrina. |
Tiršta ryžių košė su uogiene.
Arbatžolių arbata su citrina. |
Virti kiaušiniai su majonezo-jogurto padažu, žaliaisiais žirneliais ir pomidoru.
Sumuštinis su sviestu. Arbatžolių arbata. |
Virti makaronai su varške.
Arbatžolių arbata. |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Priešpiečiai |
Kriaušė. |
Obuolys. |
Mandarinas. |
Bananas. |
Apelsinas. |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Pietūs |
Žirnių sriuba.
Virtų bulvių cepelinai su sviesto-grietinės padažu. Plikyta juoda duona. Įvairių vaisių sultys. |
Barščiai su pupelėmis. Balandėliai su jautiena ir kiauliena, rausvuoju padažu, virtomis bulvėmis ir pomidorų salotomis. Plikyta balta duona. Sulčių gėrimas. | Kopūstų sriuba su bulvėmis. Garuose virti kiaulienos kukuliai suvirtais grikiais, troškintais burokėliais ir morkų padažu.
Pusruginė duona. Džiovintų slyvų ir obuolių kompotas. |
Trinta lęšių sriuba su skrebučiais.
Keptas žuvies maltinis su varške, bulvių koše, burokėlių salotomis ir daržovių padažu. Sultys. |
Agukinė sriuba su perlinėmis kruopomis. Vištienos troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais, virtais ryžiais ir morkų-obuolių salotomis. Ruginė duona.
Sultys. |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Vakarienė |
Dešrelės su pomidorų padažu ir daržovių salotomis.
Kvietinė duona. Kmynų arbata. |
Virti makaronai su daržovių-grietinėlės padažu.
Arbatžolių arbata. |
Bulvių-varškės kukuliai su sviesto-grietinės padažu. Arbatžolių arbata. Jogurtas. | Lietiniai su obuoliais ir vaniliniu cinamono padažu.
Arbatžolių arbata. |
Virtų bulvių apkepas su sviesto-grietinės padažu.
Arbatžolių arbata. Jogurtas. |
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO 2011 m. lapkričio 11 d. Nr. V-964 ĮSAKYMAS DĖL MAITINIMO ORGANIZAVIMO IKIMOKYKLINIO UGDYMO, BENDROJO UGDYMO MOKYKLOSE IR VAIKŲ SOCIALINĖS GLOBOS ĮSTAIGOSE TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO
Pn. 20.14. Rekomenduojama, atsižvelgiant į sezoniškumą keisti patiekalus (pvz. raugintų kopūstų sriubą į šviežių kopūstų sriubą, burokėlių sriubą į šaltibarščius ir pan.).