Maitinimas

LOPŠELIO-DARŽELIO ,,SPINDULĖLIS“ 15 DIENŲ VALGIARAŠTIS

I SAVAITĖ

Pirmadienis

Antradienis

Trečiadienis

Ketvirtadienis

Penktadienis

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Ryžių košė su uogiene.

Arbatžolių arbata.

Omletas su virta dešra, žaliaisiais žirneliais ir pomidorais.

Sumuštinis su sviestu. Arbatžolių arbata.

Tiršta penkių javų kruopų košė su sviestu. Arbatžolių arbata. Virti makaronai su fermentiniu sūriu. Arbatžolių arbata. Tiršta manų košė su cinamonu ir sviestu. Arbatžolių arbata.

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Bananas.

Obuolys.

Apelsinas.

Obuolys.

Kriaušė.

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Barščiai su bulvėmis. Bulvių plokštainis su sviesto-grietinės padažu.

Ruginė duona.

Sultys.

Bulvių sriuba su miežinėmis kruopomis. Keptas vištienos maltinukas su bulvių koše, morkų-obuolių salotomis ir daržovių padažu.

Plikyta balta duona.

Sulčių gėrimas.

Rūgštynių sriuba su bulvėmis.

Virti jautienos kukuliai su virtomis bulvėmis, troškintais burokėliais ir rausvuoju padažu.

Plikyta juoda duona.

Obuolių kompotas.

Trinta porų sriuba su skrebučiais.

Keptas žuvies apkepas su bulvių koše, burokėlių salotomis ir morkų padažu. Sultys.

Žirnių-perlinių kruopų sriuba. Kiaulienos guliašas su virtais ryžiais ir pomidorų-agurkų salotomis. Pusruginė duona.

Sultys.

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Varškės apkepas su grietine.

Kmynų arbata.

Pieniška ryžių sriuba. Bandelė su džemu. Mieliniai blynai su uogiene.

Arbatžolių arbata su citrina.

Virti varškėčiai su sviesto-grietinės padažu.

Arbatžolių arbata su citrina.

Virti makaronai su dešros ir daržovių-grietinėlės padažu. Kmynų arbata.

II SAVAITĖ

Pirmadienis

Antradienis

Trečiadienis

Ketvirtadienis

Penktadienis

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Tiršta grikių košė su sviestu.

Arbata su citrina.

Tiršta avižinių kruopų košė su vaniliniu padažu.

Bandelė su džemu. Arbatžolių arbata.

Virti makaronai su daržovių-grietinėlės padažu. Arbatžolių arbata su citrina. Tiršta miežinė košė su sviestu.

Arbata su citrina.

Kiaušinių košė su pekino kopūstų, agurkų ir pomidorų salotomis. Sumuštinis su sviestu. Arbatžolių arbata.

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Obuolys.

Apelsinas.

Bananas.

Kriaušė.

Mandarinas.

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Bulvių sriuba su mėsos kukulaičiais.

Koldūnai su mėsa ir sviesto-grietinės padažu. Plikyta balta duona.

Sultys.

Raugintų kopūstų sriuba su bulvėmis.

Jautienos befstrogenas su virtomis bulvėmis ir marinuotais agurkėliais. Plikyta juoda duona. Razinų ir obuolių kompotas.

Ryžių-pomidorų sriuba. Keptas žuvies maltinukas

su bulvių koše, burokėlių salotomis ir daržovių padažu.

Pusruginė duona. Sultys.

Pupelių sriuba.

Troškintos kiaulienos maltinukas su virtomis perlinėmis kruopomis, pekino kopūstų-agurkų salotomis ir rausvuoju padažu. Ruginė duona. Obuolių sulčių ir kmynų gėrimas.

Trinta daržovių sriuba su skrebučiais.

Virti kalakutienos kukuliai su virtais ryžiais, troškintomis morkomis ir daržovių padažu.

Sultys.

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Kepti varškėčiai su grietine.

Arbatžolių arbata.

Makaronų ir varškės apkepas su uogiene.

Arbata su citrina.

Sklindžiai su saldžiu grietinės padažu.

Arbatžolių arbata.

Bulvių kukuliai su sviesto-grietinės padažu. Kmynų arbata. Jogurtas. Skryliai su sviesto-grietinės padažu. Arbatžolių arbata su citrina.

III SAVAITĖ

Pirmadienis

Antradienis

Trečiadienis

Ketvirtadienis

Penktadienis

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Pusryčiai

Tiršta manų košė su vaniliniu cinamono padažu.

Sumuštinis su varškės sūriu.

Arbatžolių arbata.

Tiršta kvietinė košė su sviestu.

Bandelė su cinamonu. Arbatžolių arbata su citrina.

Tiršta ryžių košė su uogiene.

Arbatžolių arbata su citrina.

Virti kiaušiniai su majonezo-jogurto padažu, žaliaisiais žirneliais ir pomidoru.

Sumuštinis su sviestu. Arbatžolių arbata.

Virti makaronai su varške.

Arbatžolių arbata.

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Priešpiečiai

Kriaušė.

Obuolys.

Mandarinas.

Bananas.

Apelsinas.

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Pietūs

Žirnių sriuba.

Virtų bulvių cepelinai su sviesto-grietinės padažu. Plikyta juoda duona. Įvairių vaisių sultys.

Barščiai su pupelėmis. Balandėliai su jautiena ir kiauliena, rausvuoju padažu, virtomis bulvėmis ir pomidorų salotomis. Plikyta balta duona. Sulčių gėrimas. Kopūstų sriuba su bulvėmis. Garuose virti kiaulienos kukuliai suvirtais grikiais, troškintais burokėliais ir morkų padažu.

Pusruginė duona.

Džiovintų slyvų ir obuolių kompotas.

Trinta lęšių sriuba su skrebučiais.

Keptas žuvies maltinis su varške, bulvių koše, burokėlių salotomis ir daržovių padažu.

Sultys.

Agukinė sriuba su perlinėmis kruopomis. Vištienos troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais, virtais ryžiais ir morkų-obuolių salotomis. Ruginė duona.

Sultys.

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Vakarienė

Dešrelės su pomidorų padažu ir daržovių salotomis.

Kvietinė duona.

Kmynų arbata.

Virti makaronai su daržovių-grietinėlės padažu.

Arbatžolių arbata.

Bulvių-varškės kukuliai su sviesto-grietinės padažu. Arbatžolių arbata. Jogurtas. Lietiniai su obuoliais ir vaniliniu cinamono padažu.

Arbatžolių arbata.

Virtų bulvių apkepas su sviesto-grietinės padažu.

Arbatžolių arbata. Jogurtas.

LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO 2011 m. lapkričio 11 d. Nr. V-964 ĮSAKYMAS DĖL MAITINIMO ORGANIZAVIMO IKIMOKYKLINIO UGDYMO, BENDROJO UGDYMO MOKYKLOSE IR VAIKŲ SOCIALINĖS GLOBOS ĮSTAIGOSE TVARKOS APRAŠO PATVIRTINIMO

Pn. 20.14. Rekomenduojama, atsižvelgiant į sezoniškumą keisti patiekalus (pvz. raugintų kopūstų sriubą į šviežių kopūstų sriubą, burokėlių sriubą į šaltibarščius ir pan.).